Songs for 足立慶友リハビリテーション病院

もっと見る

2020/11/01

Songs for 足立慶友リハビリテーション病院

 

■Client Works / Space

音楽を使った空間デザイン。
五反野にある「足立慶友リハビリテーション病院」の7Fフロアの院内音楽を担当。

明るい森の中のような内装デザインから着想し、森林浴をしながら段々と変わる景色や音を音楽で表現。ボサノヴァ/R&B/フィリーソウルに透明感を足したような、爽やかさと落ち着いた高級感が両立した雰囲気を目指した。

また、リハビリテーションに使用する長い廊下の、中央と両端の3ヶ所に設置したそれぞれのスピーカーから、楽曲「#1」「#2」「#3」を再生。3曲は、尺は異なるが調性が同じため、常にズレながらも重なり調和し、音楽に向かって歩き出したくなるような「居る場所によって聴こえ方が変わる、グラデーションのような音楽空間」を作った。

Spatial design using music.
Music for "Adachi Keiyu Rehabilitation Hospital" on the 7th floor in Gotanno.

Inspired by the interior design like bright forest, music expresses the scenery and sounds that gradually change while strolling in the forest. We aimed to create an atmosphere that is both refreshing and calm like adding transparency to Bossa Nova/R&B/Philly Soul.

Also, the songs "#1", "#2", and "#3" are played from the speakers installed in the center and both ends of the long corridor used for rehabilitation. The 3 songs have different length but the same tonality, so they always overlap and harmonize with each other, creating "A gradation-like music space that sounds change depending on where you are" that makes you want to walk toward the music.

Title:Songs for 足立慶友リハビリテーション病院

Free Download

 

Music Written by The Vegetables

Music Directed by Vegetable Record

Vegetable Record | Vegetable Corporation | Vegetable Record Food

  • Twitter Social Icon
  • Instagram

Copyright © Vegetable Record